Wie ben ik?

Foto Heidi Kersbergen

Heidi Kersbergen

Psychotherapeut

Mijn naam is Heidi Kersbergen (1974). Vóór mijn opleiding tot psycholoog heb ik een aantal jaren als psychiatrisch verpleegkundige gewerkt binnen een GGZ instelling en op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis. Geboeid door de psyche van de mens heb ik mij verder verdiept tot psycholoog middels de opleiding Geestelijke Gezondheidkunde (Gezondheidswetenschappen) aan de Universiteit van Maastricht. Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben binnen verschillende praktijken heb ik vervolgens de postacademische opleiding tot Psychotherapeut gevolgd en afgerond. Ik ben daarmee geregistreerd psychotherapeut volgens het BIG-register (BIG nr. 39045943816)

Therapie­vormen

Ik werk integratief, wat betekent dat ik verschillende therapievormen combineer, afhankelijk van het soort problemen en de hulpvraag van de cliënt. Wanneer iemand vooral last heeft van allerlei negatieve gedachten, angsten en/of somberheid kan cognitieve gedragstherapie goed werken, al dan niet aangevuld met elementen uit de schematherapie om vastzittende patronen in de persoonlijkheid te bewerken. Ook kan een meer inzichtgevende therapie gepast zijn, wanneer iemand merkt dat hij/zij steeds in het leven weer in dezelfde situaties terecht komt. Dan komen aspecten uit de psycho-analyse meer aan bod.

Daarnaast ben ik opgeleid tot EMDR europe practitioner en pas ik deze effectieve behandeling vaak toe binnen een behandeling. EMDR is een behandelvorm die ontwikkeld is voor de behandeling van traumatische gebeurtenissen, maar zo effectief is gebleken dat het tegenwoordig, na gedegen onderzoek, voor het verwerken van allerlei nare herinneringen wordt toegepast, zoals pestervaringen en bij een negatief zelfbeeld.

Ik vind het belangrijk om het systeem te betrekken binnen de behandeling, om oog te houden voor de mensen om iemand heen.

Registraties en lid­maatschap­pen

Psychotherapeut (BIG nr. 39045943816)

EMDR europe practitioner (Lijst EMDR therapeuten)

Senior Schematherapeut (lid Vereniging voor Schematherapie)

Lidmaatschap LVVP

Psychotherapiepraktijk Kersbergen is in maart 2020 gevisiteerd door de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) middels een praktijkbezoek. Hier wordt gekeken naar praktijkvoering, volgen van wet- en regelgeving en andere belangrijke zaken. Het behaalde visitatiecertificaat is 5 jaar geldig.

Contact

Praktijk adres

Kloosterstraat 6, 5121 EL Rijen

Telefoon

Mobiel: 06-43773080